thumb image

Genel

‘USULSÜZLÜKLER YASALLAŞTIRILIYOR’

DİB-Webiz Tv ortak yayını olan ‘Herkes İçin Demokrasi’ programında Zeliş Irmak ve İrem Afşin’in bu haftaki konuğu DİB Koordinasyon Kurulu ve Beyoğlu Yurttaş Meclisi üyesi Deniz Özgür.

Deniz Özgür, 16 Nisan 2017 Referandumunun yıldönümünde, ülkenin gündemindeki seçim sürecinde yapılması gerekenleri, referandumun öncesi ve sonrası üzerinden değerlendirdi.

DEMOKRASİ MÜCADELESİ VE SEÇİM SÜRECİ

“16 Nisan’dan beri demokrasi ve anayasa mücadelemiz devam ediyor” diyen Özgür, hem OHAL’e karşı kampanyaların, hem de ittifak yasası olarak adlandırılan düzenlemeyle birlikte özellikle güvenli seçim konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Seçim yasasını doğrudan hedef almayan, OHAL’de seçim olmaz diyemeyen, sadece sandık güvenliğine odaklanan çalışmaların başarısız olacağını belirten Deniz Özgür, “Hepimize düşen görevler var, tüm demokrasi-sivil toplum güçlerinin bir araya gelmesi ile özellikle CHP tabanının CHP yönetimini ortak muhalefet için zorlaması gerekiyor” dedi.

Bir toplumsal muhalefet dalgasına ihtiyacı belirten Deniz Özgür, muhalefetin demokrasi çerçevesinde, yerellerde birlikte hareket etmeyi önüne alan bir ilkeler sözleşmesi yapması gerektiğini söyledi ve tabandan gelen muhalefet hareketinin muhalefet parti yönetimlerini de zorlayacak bir rol üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Toplumun CHP-HDP-İyi Parti-Saadet Partisi’nden beklentisinin de, özellikle seçim güvenliği konusunda birlikte pozisyon almaları ve topluma güven vermeleri olduğunu vurguladı.

BEYOĞLU YURTTAŞ MECLİSİ

Beyoğlu Yurttaş Meclisi çalışmalarında, 2019’dan sonraki toplumsal hayatı da önüne koyan bir toplumsal perspektif ile hareket edildiğini belirten Özgür, “Tüm toplumsal muhalefetin toplumsal kutuplaşmayı aşacak çalışmalar yapması gerekiyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Referandum öncesindeki gibi yerel çalışmalar yapıyoruz, toplumsal siyaseti oluşturmak için etkinlikler düzenliyoruz, bugüne kadar ender bir araya gelmiş yapıları bir araya getirmek bizi heyecanlandırıyor. Ekonomik daralmayı da göz önüne alarak, dayanışma ve kooperatifler de gündemimizde yer alıyor.”

DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK

Demokrasi İçin Birlik; katılımcı ve çoğulcu yeni bir demokrasiyi, her türlü farklılığın tanındığı ve bu farklılıkların kamusal alanda yer bulduğu bir demokratik yaşamı hedefleyen, herkesin eşit ve çoğulcu bir anlayışla katıldığı, hiçbir siyasi görüş ya da partinin şemsiyesi altında olmayan bir birlik hareketidir.

BİZE ULAŞIN

[email protected]
www.demokrasiicinbirlik.com

© 2014-2024 DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK. Her Hakkı Saklıdır. dibNot | Demokrasi Sayacı | Demokrasi Forumu