thumb image

HAYIRlı Haberler

DİB, KAYYIMLARA KARŞI DEMOKRASİ NÖBETİNDE!

Diyarbakır’da kayyıma karşı 41 gündür Lise Caddesinde yapılan oturma eylemine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ile birlikte Demokrasi için Birlik (DİB) adına Nesteren Davutoğlu, Salih Zeki Tombak, Erdoğan Aydın, TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman, TTB Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz, Emek Partisi MYK üyesi Yusuf Karataş, Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve TJA aktivistleri, Barış Anneleri katıldı.

Demokrasi Nöbeti’nin gerçekleştiği Lise Caddesi’ne giden yollar polis tarafından barikatlarla kapatılarak, alana çok sayıda TOMA ve akrep tipi zırhlı polis araçları yerleştirildi.

DİB ADINA ERDOĞAN AYDIN KONUŞTU

DİB adına konuşan Yazar Erdoğan Aydın, kayyım atanmasına karşı sürdürülen direnişin yalnız kayyım karşı değil Türkiye demokrasisi için de önemine dikkat çekti. Aydın, “Bu ülkenin en mağdurları seçim hakkı sürekli ihlal edilenler insanlar. Sizler sadece elinizden alınan iradeniz için değil Türkiye’nin demokrasi ve adaletin bayrağının dalgalanması içinde mücadele ediyorsunuz. İnsanların en temel demokratik hakkı olan seçme hakkını elinden alarak aslında elinde zorbalıktan başka bir şey kalmadığını gösteriyorlar. Yapabilecekleri bir şey olmadığı için ısrar ediyorlar. Sizler burada bütün bir Türkiye’nin gelecek nesillerin umudu olarak direnmektesiniz. Bu ülkede kardeşim kavramının içi de boşaltıldı. İnsan kendisine hak gördüğünü kardeşi hak görmeyebilir mi? Filistin’e bir devleti az görürken Kürtler’e seçimle aldığı bir belediyeyi  yönetmeyi hak görmeyen bir kardeşlik nasıl bir kardeşliktir? Nasıl bir adalettir?” diye sordu. “Sizler sadece elinizden alınan iradeniz için değil, Türkiye’de demokrasi ve adalet bayrağının dalgalanması için de mücadele ediyorsunuz. En temel demokratik hakkı olan seçme hakkınızı elinizden alarak, aslında ellerinde zorbalıktan başka bir şey kalmadığını gösteriyor” dedi.

“SAĞLIK, BARIŞ ADALET OLMADAN GERÇEKLEŞEMEZ”

TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman ise demokrasinin önemine dikkat çekerek “ Sağlık kişinin fiziksel psikolojik ve sosyal iyilik halidir ayrıca bu sağlık hali barış demokrasi adalet olmadan özgürlük olmadan gerçekleşemez.  İlgili illerin arkasındayız halkın tercihlerinin yerine getirmesini ve arkadaşlarımızın görevlerine geri dönmesini gerektiğini söylüyoruz” dedi.

‘KÜRDÜN SEÇİM HAKKI SÜREKLİ İHLAL EDİLİYOR’

 Nöbet eyleminde konuşan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, kayyım atamalarına karşı direnişlerin sürdürüleceğini kaydetti.

DİB HEYETİ ZİYARETLERİ

DİB Heyeti, Demokrasi Nöbeti sonrasında Diyarbakır HDP İl Merkezini ve Mardin HDP  İl Merkezini ziyaret ederek il yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirdi ve demokrasi güçlerinin dayanışma mesajlarını iletti.

DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK

Demokrasi İçin Birlik; katılımcı ve çoğulcu yeni bir demokrasiyi, her türlü farklılığın tanındığı ve bu farklılıkların kamusal alanda yer bulduğu bir demokratik yaşamı hedefleyen, herkesin eşit ve çoğulcu bir anlayışla katıldığı, hiçbir siyasi görüş ya da partinin şemsiyesi altında olmayan bir birlik hareketidir.

BİZE ULAŞIN

[email protected]
www.demokrasiicinbirlik.com

© 2017 DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK. Her Hakkı Saklıdır. dibNot | Demokrasi Sayacı | Demokrasi Forumu