thumb image

Gündem

DİB: DAHA NE KADAR ÖLECEĞİZ ADALET İÇİN?

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek ile hukuksuz biçimde tutuklanıp, ağır işkencelere maruz kaldıktan sonra ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen  Mustafa Koçak’ın, açlık grevinden ölüm orucuna dönüşen adalet direnişi 250 günü aştı.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nden 8 tutuklu avukatın da müvekillerinin talepleri için başladıkları açlık grevi 30 güne ulaştı.

Açlık grevi ve ölüm orucundakilerin ortak talebi ADALET. 

Grup Yorum üyeleri toplumun umudu ve özgürlük istemini dile getiren müzikleri nedeniyle iktidarın hukuk dışı uygulamalarına maruz kaldılar.  Kültür dernekleri basıldı. Müzik aletleri kırıldı, grup üyeleri işkence gördü, tutuklandı. Ölüm orucundakiler, Grup Yorum’a getirilen konser yasaklarının kalkmasını, üyeleri hakkındaki arama kararlarının iptalini ve İdil kültür Merkezi’ne yönelik baskılara son verilmesini talep ediyor.

Savunma yapmasına bile izin verilmeden cezalandırılmasına karşı Mustafa Koçak’ın tek talebi “Yargılanmak”,  adalet süreçlerinin işletilmesi.

Demokrasi için Birlik olarak; insanların bedenlerini ortaya koyarak dile getirdiği taleplerin derhal yerine getirilmesini istiyoruz.

Yüksek sesle soruyoruz. Daha ne kadar öleceğiz adalet için, hepimizin en doğal hakkı, bizi bir toplum yapan temel harç olan adalet için.

Demokrasi için Birlik

 

YANSIMALAR

DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK

Demokrasi İçin Birlik; katılımcı ve çoğulcu yeni bir demokrasiyi, her türlü farklılığın tanındığı ve bu farklılıkların kamusal alanda yer bulduğu bir demokratik yaşamı hedefleyen, herkesin eşit ve çoğulcu bir anlayışla katıldığı, hiçbir siyasi görüş ya da partinin şemsiyesi altında olmayan bir birlik hareketidir.

BİZE ULAŞIN

[email protected]
www.demokrasiicinbirlik.com

© 2017 DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK. Her Hakkı Saklıdır. dibNot | Demokrasi Sayacı | Demokrasi Forumu