thumb image

HAYIRlı Haberler

VAN’DA İKİ YURTTAŞIMIZI ASKERLERE LİNÇ ETTİRENLER ACİLEN YARGILANSIN

11 Eylül 2020 tarihinde Van’da “helikopterden düştüler” denilerek hastaneye yatırılan iki köylüden Servet Turgut bütün kemiklerinin kırılması ve ağır darp sonucu hayatını kaybederken, Osman Şiban da hafıza kaybına uğramıştı.

Dün nihayet kendine gelerek konuşan Osman Şiban’ın tanıklığı olayın vahametinin çok daha büyük olduğunu ortaya çıkarmıştır. Tarlalarından gözaltına alınıp helikopterle karakola götürülen ve Kürt olmaktan başka suçları olmayan iki yurttaşımız, askeri amirler tarafından erlere linç ettirilmişlerdir. 

Demokrasi için Birlik olarak, 9 Ekim 2020 tarihinde Van’a giderek görüş ve izlenimlerimizi raporlaştırmış ve suçluların cezalandırılmasını talep etmiştik. Şimdi suçun işleniş biçimi ve yeri daha da belirginleşen bu vahim olayın bir an önce aydınlatılması ve suçluların hangi rütbe ya da makamda olurlarsa olsunlar, adil ve tarafsız bir mahkemede yargılanmasını talebimizi yineliyoruz. 

Bu insanlık ve hukuk dışı uygulamayı yurttaşlarımıza reva görenler ceza alana kadar bu olayın peşini bırakmayacağız.

Demokrasi İçin Birlik 

DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK

Demokrasi İçin Birlik; katılımcı ve çoğulcu yeni bir demokrasiyi, her türlü farklılığın tanındığı ve bu farklılıkların kamusal alanda yer bulduğu bir demokratik yaşamı hedefleyen, herkesin eşit ve çoğulcu bir anlayışla katıldığı, hiçbir siyasi görüş ya da partinin şemsiyesi altında olmayan bir birlik hareketidir.

BİZE ULAŞIN

[email protected]
www.demokrasiicinbirlik.com

© 2017 DEMOKRASİ İÇİN BİRLİK. Her Hakkı Saklıdır. dibNot | Demokrasi Sayacı | Demokrasi Forumu